Recepty

Suroviny: 500 g zemiakov, cca 240 g hrubej múky, soľ, 1 kel, 1 cibuľa, kúsok slaniny, masť, mleté čierne korenie, rasca.   Postup: Zemiaky uvaríme s šupe. Vychladíme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Zamiesime s múkou. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme. Z cesta pripravíme...
Suroviny: gnocchi (zemiakové šúľance), olivový olej, cibuľa, cesnak, cuketa, paradajky, zelená fazuľka, olivy, oregano, soľ, cukor, citrónová šťava, čierne mleté korenie.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu s cesnakom,...
Suroviny: Knedličky: 400 g zemiakov, 200 g paštrnáku, cca 280 g hrubej múky, 1 strúčik cesnaku;   Hrášok na cibuli: olivový olej, 1 - 2 cibule, 350 g hrášku, soľ, mleté čierne korenie;   Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno. Speníme ju na...
Suroviny: Cesto: 300 g tvarohu, 100 g detskej krupice, 1 vajce, 1 lyžička masla, štipka sódy bicarbony;   Ostatné: strúhanka, práškový cukor, maslo; kyslá smotana, škorica, cukor; kyslá smotana, opražená cibuľka;   Postup: Tvaroh, krupicu,...
Suroviny: 200 g pšena, 500 ml vody, 500 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice polohrubej múky, soľ, petržlenová vňať, maslo, tvrdý syr.   Postup: Pšeno preberieme a dvakrát prepláchneme vriacou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme, keď sa voda...
Suroviny: 450 g zemiakov, 100 g celozrnnej múky, cca 100 g polohrubej múky, 1 vajce, čerešne, práškový cukor, strúhanka (mak, tvaroh), maslo.   Postup: Zemiaky uvaríme v šupe. Vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Zmiesime s celozrnnou pšeničnou múkou, polohrubou múkou a vajíčkom. Cesto...
Suroviny: 6 starších rožkov, 250 ml mlieka, 3 vajíčka, 1 cibuľa, petržlenová vňať soľ, mleté čierne korenie, rasca, 100 g údenej slaniny, 150 g údeného mäsa, 60 g polohrubej múky, olej, dusená kyslá kapusta.   Postup: Nakrájame suché pečivo a vložíme ho do mlieka. Cibuľu a...
Suroviny: 1 dávka mrkvových guliek, 250 g hrášku, 250 ml smotany, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava.   Postup: Hrášok uvaríme a prepasírujeme alebo rozmixujeme. Pridáme smotanu, osolíme a okoreníme. Povaríme na hladkú omáčku. Nakoniec pridáme nasekanú...
Suroviny: 160 g mrkvy, 240 g v šupke uvarených zemiakov, cca 200 g hrubej múky, soľ.   Postup: Mrkvu nastrúhame najemno. Zemiaky očistíme a pretlačíme. Zmiešame s mrkvou, múkou a troškou soli. Vypracujeme cesto. Sformujeme z neho menšie guľky. Zľahka obalíme v hladkej múke. Vo veľkom...
Suroviny: 500 g tvarohu, 500 g zemiakov, 3 vajcia, 1 pohár hrubej múky, soľ, cukor olej.   Postup: Tvaroh premiešame s prelisovanými zemiakmi, pridáme vajcia, múku, trochu soli a cukru. Dôkladne premiešame. Vyvaľkáme do väčšieho valca a nožom vykrajujeme a...
1 | 2 | 3 >>