Recepty

Suroviny: 1,5 kg baraniny (jahňaciny) bez kosti, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie, 2 - 3 guličky nového korenia, 2 - 3 guličky borievok (jalovca), 2 bobkové listy, tymián, 2 - 3 lyžice šípkového džemu, citrónová...
Suroviny: bravčová panenka, 4 hrušky, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor hnedý alebo med, 1 cibuľa, tymian, 1 šľahačková smotana.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo všetkcých strán opekáme asi 2 - 3...
Suroviny: 200 g hrušiek, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica strúhaného ďumbiera, citrónová šťava príp. vínny ocot, 1 - 2 lyžičky hnedého cukru, lyžica hrozienok, muškátový oriešok, štipka čili, soľ, olej.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nastrúhaný ďumbier, pridáme olúpané a...
Suroviny: bravčová panenka, soľ, mleté čierne korenie, 1 sklo nakladaných kaparov, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, citrónová šťava, olej.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo...
Suroviny: 400 g sušených sliviek, 150 ml červeného vína, 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie, kúsok škorice, 3 klinčeky, hviezdička badiánu, králičí, slepačí alebo zeleninový vývar, kvalitný ocot.   Postup: Slivky nasekáme na dorbné kúsky. Dáme ich variť s červeným vínom,...
Suroviny: králik, cibuľa, olej, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, šľahačková smotana, hladká múka.   Postup: Králika naporcujeme. Cibuľu nakrájame najemno. Opražíme na oleji, pridáme kúsky králika a poopekáme, zatiahneme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, pridáme...
Suroviny: 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 200 g šľahačkovej smotany, 1 malá cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava.   Postup: Papriku a cibuľu nakrájame, orestujeme na lyžici oleja, zakryjeme a udusíme na slabom plameni domäkka. Rozmixujeme, zalejeme smotanou a...
Suroviny: 500 g žltého poleného hrachu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nastrúhaného ďumbiera, korenie Garam masala, kurkuma, semienka koriandra, chilli, 1 - 2 paradajky, 3 lyžice kokosového mlieka, koriandrová alebo petržlenová...
Suroviny: 750 g bravčového mäsa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica horčice, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína, 200 ml sladkej smotany, estragón.   Postup: Mäso nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme olej a plátky...
Suroviny: 1 šálka veľkozrnej fazule, 500 g zemiakov, 400 g údeného mäsa, masť, hladká múka, 500 ml smotany na varenie, čierne korenie, bobkový list, soľ.   Postup: Na túto tradičnú fazuľovú omáčku (kyslý bôb, bobica) zo západného Slovenska sa...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>