Garam masala

01.09.2012 22:57

Je to zmes korenia používaná prevažne v indickej kuchyni. Má pikantnú až ostrú chuť, používa sa na ochutenie indických omáčok - karí zo zeleniny či strukovín, na ochutenie jogurtu, placiek, mäsa a iných jedál. Jej zloženie sa môže líšiť podľa oblasti či rodiny. Často sa skladá z rímskej rasce, čierneho korenia, klinčekov, hnedého kardamonu, škorice, bobkového listu, koriandru. Môže obsahovať aj muškátový orech alebo kvet, badián, fenikel, ďumbier alebo chilli. Garam masala môže byť suchá zmes korenín aj pasta. Moja garam masala:

Z mojich receptov s korením garam masala:

Kurča Tandoori

Rybacie karí

Samosa s mäsom

Patizóny s rajčiakmi

Pikantná šošovica

Šošovica s karfiolom

Voňavá tekvica

Hrach po indicky

Placky plnené zemiakmi

Fazuľa po indicky

Cviklové karí

Karfiol v kokosovom mlieku