Recepty

Suroviny: 600 g baranieho stehna, lyžica masti, 3 - 4 strúčiky cesnaku, plátky slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín.   Postup: Mäso okrájame od tuku a blán. Natrieme rozotretým cesnakom, osolíme, okoreníme. Zabalíme do plátkov slaniny. Vložíme na pekáč s lyžicou masti a...
Suroviny: 1 maslová tekvica, 1 a 1/2 šálky buguru, 2 cibule, 3/4 šálky vlašských orechov, olej, soľ, 2 lyžičky korenia baharát, 1/2 lyžičky mletej škorice, maslo.   Postup: Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Na troškej oleja udusíme domäkka. Rozmixujeme. Bulgur zalejeme 2...
Suroviny: 1 bravčová panenka, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľa, 2 stúčiky cesnaku, 100 g slaniny nakrájanej na tenké plátky, zväzok bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 lyžica múky, maslo.   Postup: Panenku narežeme tak, aby vznikol plát, naklepeme ho. Osolíme, okoreníme,...
Suroviny: 3 vajcia, 3/4 hrnčeka cukru, 1 citrónový cukor, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka maku, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy.   Postup: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, zašľaháme olej. Primiešame nastrúhanú...
Suroviny: 800 g bravčového mäsa (jahňacieho), 150 ml bieleho vína, 500 g mrkvy, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/4 až 1/2 lyžičky sušeného estragónu (prípadne stonka čerstvého), mleté čierne...
Suroviny: 600 g morčacieho mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, olej, 150 ml bieleho vína, tymián, rozmarín, hrsť sušených hrozienok, lyžica medu, 100 g slaniny, mandľové lupienky, petržlenová vňať.   Postup: Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nadrobno. Mrkvu na...
Suroviny: 2 holuby, cca 200 g holubäcích alebo kuracích pečení, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 3 - 4 krajce chleba, 1 vajce, trochu mlieka, olej alebo tuk z holuba.   Postup: Holuby rozkrojíme pozdĺž prsnej kosti. Osolíme zvonka aj zvnútra. Na...
Suroviny: 400 g prsíčok z holuba, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 - 2 červené papriky, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, petržlenová vňať, olej.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme....
Suroviny: 600 g baranieho mäsa, olej, 1 veľká cibuľa, 3 papriky (rôznych farieb), 3 lyžice olúpaných krájaných paradajok, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rímska rasca, kúsok ďumbiera, cesnak, petržlenová vňať.   Postup: Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu...
Suroviny: 400 g lístkového cesta, 2 lyžice marhuľového džemu, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 100 g mandlí, 2 vajcia (1 do polnky, 1 na potretie koláča), 1 - 2 lyžice rumu.   Postup: Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do kruhov s priemerom cca 23 a 25 cm. Menší kruh...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>