Recepty

Suroviny: hovädzí vývar, 300 g ružičkového kelu, 2 mrkvy, 1 vajce, 4 - 5 lyžíc detskej krupice, soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, cesnak, maslo.   Postup: Do hovädzieho vývaru dáme variť očistenú a nakrájanú mrkvu (ak...
Suroviny: mäsový vývar, mrvenička, varená mrkva, varené mäso, petržlenová vňať.   Postup: Do hrnca dáme vývar (toľko čo hneď zjeme), privedieme k varu, vhodíme mrveničku a uvaríme domäkka. Pridáme nakrájanú mrkvu a mäso, nasekanú petržlenovú vňať. Hneď podávame.
Suroviny: králičí alebo slepačí vývar, varená mrkva, rezance, 2 kocky droždia, soľ, strúhanka, 1 vajce, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej.   Postup: V menšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme droždie a necháme rozpustiť. Stále miešame....
Suroviny: bravčové kosti s mäsom, mrkva, petržlen, kaleráb, pór, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať, cibuľa, celé čierne korenie, celé nové korenie, 4 kocky droždia, 2 vajíčka, cca 6 lyžíc strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, ...
Suroviny: 2 chrbtice z králika (zajaca), soľ, 1 cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 3 guličky jalovca, 2 mrkvy, 1 kaleráb, konzerva hrášku, tymián, 1 vajce, krupica.   Postup: Do vody dáme variť kosti, cibuľu,...
Suroviny: 300 g lesných húb, 300 g zemiakov, 2 mrkvy, 1 cibuľa, soľ, rasca, čierne korenie, nové korenie.   Postup: Huby očistíme a nakrájame. Dáme variť do vriacej vody. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme do...
Suroviny: 500 g hovädzích kostí s mäsom, 200 g polievkovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, kúsok kelu, kúsok póru, soľ, celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, petržlenová vňať, vňať...
Suroviny: 2 morčacie krky, 3 mrkvy, 2 petržleny, kúsok zeleru, 1 malý kaleráb, 1 paprika, 1 paradajka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, nové korenie, 1 zemiak, soľ, petžlenová vňať, zelerová a ligurčeková...