Recepty

Suroviny: 1/2 hlávky kapusty, 1 mrkva, 1 petržlen (paštrnák), 3 - 4 zemiaky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 hrste nakrájaných lesných húb, 4 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, celé čierne korenie, soľ, chilli korenie, vňať kôpru, petržlenová vňať, vňať mladej cibule, olej, kyslá...
Suroviny: zemiaky, mrkva, zeler (petržlen, paštrnák), huby podľa sezóny, šľahačková smotana, hladká múka, maslo, rasca, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Zeleninu, huby nakrájame na kúsky. Ak použijeme sušené huby, najskôr ich namočíme. Môžeme pridať aj hubové korenie. Postupne...
Suroviny: 1 veľká kvaka, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo, bazalka, kyslá smotana.   Postup: Kvaku, mrkvu, zemiaky, cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme domäkka so soľou a korením. Rozmixujeme, ochutíme muškátovým orieškom....
Suroviny: zelená fazuľka, cibuľa, cesnak, mrvka, kaleráb, zemiaky, krájané paradajky, soľ, čierne korenie, mletý koriander, nové korenie, bobkový list, hladká múka, olej, citrónová šťava.   Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu a kaleráb (príp. petržlen,...
Suroviny: 350 g petržlenu, 3 - 4 zemiaky, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 100 ml sladkej smotany, petržlenová vňať.   Postup: Petržlen a zemiaky očistíme, nakrájame, dáme do hrnca, pridáme cibuľu zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Rozmixujeme. Pridáme...
Suroviny: hlávková kapusta, mrkva, maslová tekvica, cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, fliačky.   Postup: Kapustu nakrájame, mrkvu a tekvicu nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kapustu, mrkvu,...
Suroviny: uhorky, zemiaky, cibuľa, soľ, biele korenie, bobkový list, mlieko, vajce, krupica, kôpor, citrónová šťava.   Postup: Na polievku použijeme väčšie, prerastené uhorky. Uhorky ošúpeme, jadierka vyberieme. Dužinu nakrájame na kúsky. Zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu...
Suroviny: 1 stredná cuketa, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 1 paradajka, 1 lyžica paprikovej pasty, čierne korenie, nové korenie, soľ, 3 zemiaky, 1 šálka kukurice, slepačí vývar, petržlenová vňať.   Postup: Cuketu očistíme. Vnútro dáme variť spolu s čiernym a novým korením do...
Suroviny: 2 hrste tenkých rezancov, olivový olej, 1 lyžica paprikovej pasty, 2 lyžice paradajkového pyré, 1 - 2 mrkvy, 1 - 2 petržleny, 1 cibuľa, kurací vývar, petržlenová vňať, mäta, chilli korenie, citrónová šťava, soľ.   Postup: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,...
Suroviny: cca 5 zemiakov, 1 cibuľa, masť alebo olej, soľ, mletá červená paprika, 150 g hrubej múky, 1 vajce, petržlenová vňať, (čerstvé huby).   Postup: Na masti alebo oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, soľ, mletú papriku, premiešame. Zalejeme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>