
Recepty
Suroviny:
150 g horkej čokolády,
100 ml šľahačky,
10 g cukru,
5 bielkov.
Postup:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, primiešame smotanu a potom vyšľaháme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne k nim zašľaháme cukor. Do bielkovej zmesi pridáme 2 lyžice čokolády a...
Suroviny:
jablko,
biely jogurt,
med,
citrónová šťava,
škorica,
kokos, mandľové lupienky.
Postup:
Jablká nakrájame na kocky, podusíme 5 minút. Ochutíme citrónovou šťavou, medom a kokosom. Zmes dáme do pohárov. Navrstvíme osladený jogurt so škoricou, posypeme mandľovými lupienkami.
Suroviny:
14 cl ananásovej šťavy,
1 cl citrónovej šťavy,
1 cl mätového sirupu.
Postup:
Všetky prísady dobre premiešame s kockami ľadu. Hneď podávame.
Suroviny:
biely jogurt,
práškový cukor,
citrónová šťava,
mätový sirup,
marhule.
Postup:
Jogurt rozmiešame s mätovým sirupom, práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Marhule očistíme, nakrájame na malé kocky a chvíľu podusíme, necháme vychladnúť. Do pohára vrstvíme mätový...
Suroviny:
250 g mixovaného tvarohu,
300 ml broskyňového jogurtu,
práškový cukor,
2 – 3 lyžice mletého maku,
višne alebo iné ovocie.
Postup:
Tvaroh, jogurt, cukor dôkladne vymiešame. Primiešame mak. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme čerstvým alebo kompótovým ovocím....
Suroviny:
1 šľahačková smotana,
2 kyslé smotany,
práškový cukor,
čerstvé jahody.
Postup:
Asi 3/4 jahôd trochu roztlačíme, môžeme dosladiť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom. Zašľaháme kyslú smotanu. Do pohárov striedavo vrstvíme smotanový krém a roztlačené jahody. Vrch...
Suroviny:
250 g mixovaného tvarohu,
200 g kyslej smotany,
práškový cukor podľa chuti,
1 - 2 lyžice citrónovej šťavy,
cca 30 g čokolády,
kúsok stuženého tuku.
Postup:
Čokoládu a stužený tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Tvaroh, kyslú smotanu,...
Suroviny:
1 čerstvý ananás (1 - 2 mangá),
4 porcie zmrzliny,
citrónová šťava,
med alebo hnedý cukor,
kokos,
škorica.
Postup:
Ananás (mango) očistíme a nakrájame na kocky. Zakvapkáme citrónovou šťavou, pridáme med podľa chuti a premišame. Rozdelíme na taniere. Na každý pridáme porciu...
Suroviny:
100 g mliečnej čokolády,
100 g horkej čokolády,
200 ml šľahačkovej smotany,
mlieko,
rum (brandy, likér).
Postup:
Smotanu zohrejeme, nalámeme do nej čokolády a rozpustíme. Pridáme mlieko podľa toho, akú hustú chceme mať čokoládu a necháme prevrieť. Dochutíme...
Suroviny:
1 karamelový pudingový prášok,
1 lyžička kakaa (granka),
500 ml mlieka,
500 g hustého bieleho jogurtu,
vanilkový cukor,
práškový cukor.
Postup:
Hustý biely jogurt (používam Sabi) vymiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti. Z mlieka,...