Recepty

Suroviny: 150 g horkej čokolády, 100 ml šľahačky, 10 g cukru, 5 bielkov.   Postup: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, primiešame smotanu a potom vyšľaháme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne k nim zašľaháme cukor. Do bielkovej zmesi pridáme 2 lyžice čokolády a...
Suroviny: jablko, biely jogurt, med, citrónová šťava, škorica, kokos, mandľové lupienky.   Postup: Jablká nakrájame na kocky, podusíme 5 minút. Ochutíme citrónovou šťavou, medom a kokosom. Zmes dáme do pohárov. Navrstvíme osladený jogurt so škoricou, posypeme mandľovými lupienkami.
Suroviny: 14 cl ananásovej šťavy, 1 cl citrónovej šťavy, 1 cl mätového sirupu.   Postup: Všetky prísady dobre premiešame s kockami ľadu. Hneď podávame.
Suroviny: biely jogurt, práškový cukor, citrónová šťava, mätový sirup, marhule.   Postup: Jogurt rozmiešame s mätovým sirupom, práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Marhule očistíme, nakrájame na malé kocky a chvíľu podusíme, necháme vychladnúť. Do pohára vrstvíme mätový...
Suroviny: 250 g mixovaného tvarohu, 300 ml broskyňového jogurtu, práškový cukor, 2 – 3 lyžice mletého maku, višne alebo iné ovocie.   Postup: Tvaroh, jogurt, cukor dôkladne vymiešame. Primiešame mak. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme čerstvým alebo kompótovým ovocím....
Suroviny: 1 šľahačková smotana, 2 kyslé smotany, práškový cukor, čerstvé jahody.   Postup: Asi 3/4 jahôd trochu roztlačíme, môžeme dosladiť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom. Zašľaháme kyslú smotanu. Do pohárov striedavo vrstvíme smotanový krém a roztlačené jahody. Vrch...
Suroviny: 250 g mixovaného tvarohu, 200 g kyslej smotany, práškový cukor podľa chuti, 1 - 2 lyžice citrónovej šťavy, cca 30 g čokolády, kúsok stuženého tuku.   Postup: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Tvaroh, kyslú smotanu,...
Suroviny: 1 čerstvý ananás (1 - 2 mangá), 4 porcie zmrzliny, citrónová šťava, med alebo hnedý cukor, kokos, škorica.   Postup: Ananás (mango) očistíme a nakrájame na kocky. Zakvapkáme citrónovou šťavou, pridáme med podľa chuti a premišame. Rozdelíme na taniere. Na každý pridáme porciu...
Suroviny: 100 g mliečnej čokolády, 100 g horkej čokolády, 200 ml šľahačkovej smotany, mlieko, rum (brandy, likér).   Postup: Smotanu zohrejeme, nalámeme do nej čokolády a rozpustíme. Pridáme mlieko podľa toho, akú hustú chceme mať čokoládu a necháme prevrieť. Dochutíme...
Suroviny: 1 karamelový pudingový prášok, 1 lyžička kakaa (granka), 500 ml mlieka, 500 g hustého bieleho jogurtu, vanilkový cukor, práškový cukor.   Postup: Hustý biely jogurt (používam Sabi) vymiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti. Z mlieka,...
1 | 2 | 3 >>