Recepty

Suroviny: 45 g čokolády, 1 lyžica medu, 1 lyžička škrobu.   Postup: Čokoládu rozpustíme nad parou. Med tiež zohrejeme a rozpustíme nad parou. Do medu dôkladne vmiešame škrob. Pridáme k čokoláde a dobre rozmiešame. Necháme trochu vychladnúť. Preložíme na podložku, tácku s...
Suroviny: 220 g čokolády, 180 ml šľahačkovej smotany, 1 lyžica rumu, 20 g masla.   Postup: Do hrnca dáme smotanu a zohrejeme asi na 80 stupňov, pridáme nalámanú čokoládu a maslo. Dôkladne rozmiešame dohladka. Nalejeme na koláč alebo na tortu. Čokoládová poleva sa pri krájaní...
Suroviny: 350 g hladkej múky, 230 g masla, 30 g práškového cukru, 1/2 lyžičky soli, 60 - 120 ml ľadovej vody.   Postup: Maslo nakrájame na tenké neveľké plátky a vložíme späť do chladničky. Ostatné suroviny tiež necháme 15 minút chladiť na chladnom suchom mieste....
Suroviny: 2 jablká, 2 lyžice medu, šťava a kôra z jedného citróna, 100 g kandizovaného citrusového ovocia (kôry), 150 g hrozienok, hrsť nasekaných sušených jabĺk, 50 g nasekaných mandlí, 50 g nasekaných orechov, 3 lyžice brandy alebo rumu, 1 lyžička...
Suroviny: 100 g medu, 250 g masla, 2 vajíčka, 200 g práškového cukru, 1 lyžičku jemne mletej kávy.   Postup: Vajcia, cukor, kávu vymiešame do spenenia a za stáleho miešania, zohrievame na miernom ohni, aby bola hmota horúca. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Necháme...
Suroviny: 250 - 300 g kryštálového cukru, 2 dl vlažnej vody, 1 lyžička citrónovej šťavy.   Postup: Cukor, vodu a citrónovú šťavu pomaly varíme v hrnci na sirup, občas miešame. Správnu hustotu sirupu zisťujeme ručnou skúškou tak, že cukrový rozvar naťahujeme medzi palcom a...
Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g masla, 250 g polohrubej múky, štipka soli.   Postup: Všetky suroviny zamiesime. Cesto môžeme používať na sladké aj slané pečenie. Na záviny rozdelíme cesto na 3 časti, rozvaľkáme a naplníme. Môžeme použiť na vykrajované sladké (upečené...
Suroviny: 4 vajcia, 8 lyžíc cukru, 8 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 3 lyžice rumu.    Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dobiela. Postupne zašľaháme rum a po lyžiciach múku. Nakoniec zľahka...
Suroviny: 6 vajec, 6 lyžíc curku, 6 lyžíc polohrubej múky.   Postup: Odelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dobiela. Z bielkov urobíme tuhý sneh. Do žĺtkovej masy postupne zapracujeme múku a sneh. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech alebo do okrúhlej...
Suroviny: 1 kg zrelých banánov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica višňového likéru, 200 ml šľahačkovej smotany, čokoládová ryža.   Postup: Banány olúpeme a rozmixujeme nahladko, vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme a premiešame...
1 | 2 >>