Recepty

Suroviny: 1 plechovka Salka, cca 300 g strúhaného kokosu, lieskové orechy.   Postup: Lieskové orechy nasucho opražíme na panvici. Dáme do utierky a šúchaním olúpeme. Salko zmiešame s kokosom. Z masy formujeme guľky, do každej vložíme lieskový orech. Guľky obalíme kokosom alebo mletými...
Suroviny: okrúhle sušienky, 100 g masla, 250 g tvarohu, práškový cukor podľa chuti, citrónová šťava, vanilková esencia, čokoládová poleva, ríbezle.   Postup: Tvaroh vyšľaháme s maslom, cukrom, vanilkovou esenciou a citrónovou šťavou. Plnkou natrieme kolieska, spojíme. Polejeme...
Suroviny: 250 g čokolády, 90 g stuženého tuku, 150 g hrozienok, 1 lyžica medu, 1/2 až 1 lyžica citrónovej šťavy, 4 - 5 lyžíc kokosu, rum podľa chuti, orechy a cukríky na ozdobu.   Postup: Na plnku zomelieme hrozienka, pridáme med, citrónovú šťavu, rum...
Suroviny: 150 g horkej čokolády, 100 ml šľahačky, 10 g cukru, 5 bielkov.   Postup: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, primiešame smotanu a potom vyšľaháme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne k nim zašľaháme cukor. Do bielkovej zmesi pridáme 2 lyžice čokolády a...
Suroviny: 250 g ovsených vločiek, 150 g rôznych orechov, 50 g slnečnicových jadier, 100 g hrozienok, 100 g sušených sliviek, 100 g sušených marhúľ, 100 g kokosu, pár lyžíc cukru, 1 - 2 lyžice masla.   Postup: Rúru vyhrejeme na 150 stupňov. Do...
Suroviny: 700 g očistených nastrúhaných jabĺk, 500 ml vody (časť vody môžeme nahradiť ovocnou šťavou), cca 150 g kryštálového cukru, 2 vanilkové pudingy, 120 ml vody, 1 kyslá smotana, škorica, kakaový prášok.   Postup: Jablká zalejeme 500 ml vody, pridáme cukor podľa chuti a...
Suroviny: odrezky z cesta (príp. piškóty, sušienky), pikantný džem, med, rum, hrsť mletých orechov alebo kokosu, čokoláda, maslo, na zvláčnenie uvarený ovocný čaj.   Postup: Cesto nakrájame na kocky a dáme do misy, zvláčnime čajom alebo vodou (pozor...
Suroviny: 200 čokoládovej polevy, 150 g sušených brusníc, 50 g hrozienok, cukrové ozdoby.   Postup: Do rozpustenej čokoládovej polevy zamiešame sušené brusnice a hrozienka. Zmes rozdelíme do košíčkov, ozdobíme cukrovými ozdobami a necháme stuhnúť.
Suroviny: 200 g sušených sliviek, 200 g čokolády.   Postup: Slivky nasekáme najemno. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme do nej slivky. Premiešame. Z tuhnúcej hmoty tvarujeme guličky, ktoré necháme zaschnúť. Dáme do papierových košíčkov.
Suroviny: 300 g práškového cukru, 120 g masla, 3 lyžice mlieka, 3 lyžice čiernej zrnkovej kávy, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice medu, 3 balíčky vanilkového cukru, rum.   Postup: Cukor, maslo, mlieko, kávu, kakao, med, vanilkový cukor dáme do nádoby, zamiešame. Dáme...
1 | 2 | 3 >>