Recepty

Suroviny: baklažán, cesnak, olivový olej, soľ, mäta čerstvá alebo sušená.   Postup: Do panvice dáme trochu oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Zľahka orestujeme. Vložíme na štvrťkolečka nakrájaný baklažán, dobre osolíme. Zakryjeme a restujeme cca 5 minút. Pootáčame, trochu...
Suroviny: 2 - 3 baklažány, 500 g paradajok, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hrozienok, 1/3 lyžičky škorice, oregano, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, cukor.   Postup: Baklažány umyjeme, prekrojíme na polovice, dáme piecť do...
Suroviny: 1 - 2 baklažány, 2 mäsité paradajky, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, olej, 2 vajcia, petržlenová vňať, citrón.   Postup: Baklažány popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov dočierna, počas pečenia otočíme. Potom rozkrojíme, dužinu vyberieme...
Suroviny: 1 - 2 baklažány, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 500 g paradajok, slnečnicový olej, maslo, bazalka, citrónová šťava soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Baklažán nakrájame na štvrtinky alebo na kocky. Cibuľu nasekáme najemno. Paradajky sparíme, olúpeme, nakrájame na drobné...
Suroviny: 500 g mletého mäsa, 1 - 2 baklažány, 2 mäsité paradajky, 1 - 2 mrkvy, 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, petržlenová vňať, oregano. olej, 1/2 šálky strúhaného syra, 3 vajíčka, 2 lyžice krupice, cca 50 ml...
Suroviny: 400 g kuracích pŕs, 1 baklažán, 1 cuketa, 1 - 2 papriky, 3 - 4 paradajky, čierne olivy, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.   Postup: Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak najemno. Baklažán na polkolieska,...
Suroviny: Dusené mäso: 500 g mäsa (jahňacie, bravčové, hovädzie), 1 cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paprikovej pasty, olivový olej, petržlenová vňať, chilli, soľ, mleté čierne korenie;   Baklažánová kaša: 2 - 3 baklažány, 3 lyžice masla, 2 - 3...
Suroviny: 1 baklažán, 1 šálka uvareného cícera, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 - 2 paradajky, kôpor, petržlenová vňať.   Postup: Paradajku sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame. Orestujeme na troche olivového...
Suroviny: baklažán, olivový olej, soľ.   Postup: Baklažán umyjeme, nakrájame na cca 6 - 7 mm široké polkolieska či štvrťkolieska. Do panvice dáme asi 3 lyžice oleja, dáme zohriať. Na rozpálený pokladieme vejárovito kúsky baklažánu tak, aby každý kúsok bol aspoň zčasti na panvici. Osolíme,...
Suroviny: 2 menšie baklažány, olivový olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 - 2 zemiaky, 3 paradajky, soľ, mleté farebné korenie, petržlenová vňať, mäta, citrónová šťava.   Postup: Baklažány nakrájame na kocky, osolíme a...
1 | 2 | 3 >>