Recepty

Suroviny: 1 šálka kuskusu, 1 - 2 kaleráby, 250 g šunky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mletá paprika, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájaný kaleráb, mletú papriku orestujeme. Podlejeme a dusíme domäkka. Vložíme...
Suroviny: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 - 3 kaleráby, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 3 lyžice otrúb, 3 menšie vajcia, 3 lyžice bieleho jogurtu.   Postup: Kaleráby očistíme, nakrájame...
Suroviny: 2 kaleráby, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 1 lyžica drvených ľanových semien, 2 vajcia, celozrnná hladká múka.   Postup: Kaleráby nastrúhame nahrubo. Pridáme drvený ľan, rascu, mletú papriku, nadrobno nakrájanú...
Suroviny: hovädzia kližka s kosťou, cibuľa, cesnak, celé čierne korenie, celé nové korenie, guličky borievok, soľ, kaleráb, mrvenička, petržlenová vňať.   Postup: Mäso dáme variť s cibuľou, cesnakom, novým, čiernym korením, guličkami borievok a soľou domäkka. Mäso vyberieme,...
Suroviny: zelená fazuľka, cibuľa, cesnak, mrvka, kaleráb, zemiaky, krájané paradajky, soľ, čierne korenie, mletý koriander, nové korenie, bobkový list, hladká múka, olej, citrónová šťava.   Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu a kaleráb (príp. petržlen,...
Suroviny: 1 šálka (250 ml) pšena, olej, 1 kaleráb gigant, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička ľanu, soľ, mleté biele korenie, petržlenová vňať, 1 vajce, strúhanka.   Postup: Pšeno dvakrát prepláchneme vriacou vodou. Scedíme. Dáme variť do dvojnásobného množstva vody. Varíme...
Suroviny: 400 g vykosteného králičieho mäsa, 1 cibuľa, 1 šálka fazule, 1 - 2 kaleráby, 4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, nové korenie, tymian, petržlenová vňať.   Postup: Fazuľu vopred namočíme a uvaríme domäkka. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak, speníme...
Suroviny: 300 g kuracích pŕs, 400 g kalerábu, 1 cibuľa, soľ, mleté farebné korenie, mletá sladká paprika, 150 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, citrónová šťava, olej, 1 lyžica kaparov.   Postup: Mäso a kaleráb nakrájame na kocky. Cibuľu najemno. Na oleji speníme nakrájanú...
Suroviny: 3 kaleráby, 1 cibuľa, 1 kocka droždia, olej, soľ, mletá sladká paprika, čierne korenie, nové korenie, 1 vajce, 4 - 5 lyžíc krupice, petržlenová vňať.   Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno, kaleráb nastrúhame nahrubo. V hrnci...
Suroviny: 1 šálka udusených lesných húb, 1 šálka nastrúhaného kalerábu, 2 vajcia, 1/2 šálky ovsenných vločiek, 2 - 3 lyžice polohrubej múky, petržlenová vňať, zelerová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Vajíčka rozšľaháme, pridáme...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>