Recepty

Suroviny: rukola, feta, paradajky, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava.   Postup: Olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený malý strúčik cesnaku, soľ a korenie premiešame. Fetu a paradajky nakrájame. Dáme do misy, pridáme opláchnutú rukolu,...
Suroviny: polníček (valeriánka poľná), reďkovka, mladá cibuľka, citrónová šťava, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, dijonská horčica; kuracie mäso, sójová omáčka, mletý koriander, cesnak, krájané paradajky.   Postup: Polníček opláchneme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku a...
Suroviny: 300 g zeleného hrášku, zväzok mladej cibuľky s vňaťou, 1 hlávka šalátu, petržlenová vňať, maslo, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava.   Postup: Cibuľky nakrájame na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo, orestujeme cibuľky, pridáme hrášok, trošku podlejeme, osolíme a...
Suroviny: 1 plechovka šošovice, 1 - 2 mladé cibuľky, 1 hlávka šalátu, 2 - 3 kyslé uhorky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 lyžička horčice, tvrdý syr (Džiugas), petržlenová vňať, 2 paradajky.   Postup: Olivový olej, citrónovú...
Suroviny:  750 g zemiakov, 2 - 3 hlávky šalátu, 2 - 3 mladé cibuľky, kôpor, šálka bieleho jogurtu, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Šalát sparíme vo vriacej vode. Do...
Suroviny: hlávkový šalát, varené hovädzie mäso, petržlenová vňať, kôpor, soľ, olivový olej, citrónová šťava, mleté čierne korenie, biely jogurt.   Postup: Šalát opláchneme, osušíme a natrháme na menšie kúsky. Mäso nakrájame nadrobno alebo zomelieme. Šalát...
Suroviny: 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 6 lyžíc olivového oleja, 200 g šošovice, soľ, mleté čierne korenie, tymian, 200 g listového šalátu, 1 lyžica horčice, 2 lyžičky octu balzamico, 50 g vlašských orechov, 200 g kozieho...
Suroviny: kuracie mäso, korenie cajun (grilovacie korenie), soľ, listový šalát, reďkvičky, šalátová uhorka, mladá cibuľka s vňaťou, olivový olej, citrónová šťava.   Postup: Mäso pokvapkáme olejom a posypeme korením cajun. Necháme postáť v chlade asi...
Suroviny: ľadový alebo hlávkový šalát, reďkovky, mladá cibuľka aj s vňaťou, šalátová uhorka, ementál, petržlenová vňať, bazalka, soľ, citrónová šťava, olivový olej.   Postup: Suroviny nakrájame a dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou...
Suroviny: ľadový alebo hlávkový šalát, reďkvičky, mladá cibuľka, soľ, citrónová šťava, cukor, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Reďkvičky a cibuľky nakrájame a dáme do misy. Z citrónovej šťavy, oleja, soli, cukru a korenia pripravíme zálievku. Pridáme do...
1 | 2 >>