Recepty

Suroviny: morčacie prsia, tahini omáčka, tmavá sójová omáčka, citrónová šťava, olej, soľ, mleté čierne korenie, žltá paprika, červená paprika, pór, mrkva, ďumbier.   Postup: Morčacie mäso nakrájame na rezance. Dáme do misy. Pridáme tahini omáčku (1 - 2 lyžice), sójovú omáčku...
Suroviny: 400 g bieleho tofu, 2 mrkvy, 1 veľký pór, mletá červená paprika, drvená rasca, tymian, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olej.   Postup: Tofu nakrájame na kocky. Mrkvu nastrúhame, pór nakrájame na polkolieska. V panvici rozohrejeme trochu oleja, vložíme kocky...
200 g čínskych pšeničných rezancov, 250 g kuracieho mäsa, 2 šálky nakrájanej kapusty (hlávková, pekinská), 1 šálka nakrájanej mrkvy, 1 šálka nakrájaného póru, 1 šálka čerstvého uchovca bazového (čierna huba, judášovo ucho), 1 lyžica sezamového oleja, rastlinný olej, chilli...
Suroviny: arabský chlieb, pór, mrkva, uvarený cícer, karí korenie, soľ, mleté čierne korenie, biely jogurt, petržlenová vňať, olej.   Postup: Mrkvu nastrúhame nahrubo, pór nakrájame na kolieska. Na oleji speníme pór s mrkvou, pridáme karí...
Suroviny: kuracie prsia, pór, červená paprika, olej, soľ, mleté farebné korenie, cesnak, nastrúhaný ďumbier, sójová omáčka, citrónová šťava, lístkové cesto.   Postup: Mäso nakrájame na kocky, vložíme do marinády z oleja, ďumbiera, korenia a...
Suroviny: 1 malá čínska kapusta, 1 jablko, 1/2 póru, 1 mrkva, 2 - 3 kyslé uhorky, 250 g kuracieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olivový olej, biely jogurt, cesnak.   Postup: Kapustu, pór nakrájame. Mrkvu nastrúhame...
Suroviny: 1 stredná cuketa, 1 - 2 póry, 2 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, karí korenie, mleté čierne korenie, olej, citrónová šťava, bazalka, petržlenová vňať.   Postup: Cuketu nakrájame na kocky, prkvu a pór na kolieska. Na oleji orestujeme...
Suroviny: uvarená pohánka, paradajky, pór alebo mladá cibuľka, feta (syr balkánskeho typu), bazalka, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olivový olej.   Postup: Pór nakrájame na tenké polkolieska. Paradajky na osminky, syr na kocky. Do misy...
Suroviny: 500 g zemiakov, 1 - 2 póry, 2 mrkvy, maslo, kurací vývar, 2 strúčiky cesnaku, soľ, muškátový orech, majorán, strúhaný syr.   Postup: Pór a mrkvu nakrájame na kolieska. Zemiaky na kocky. Na masle orestujeme pór, mrkvu, zalejeme vývarom...
Suroviny: 2 menšie póry, 2 mrkvy, soľ, rasca, olej, 1 kocka droždia, 1 vajce, cca 3 lyžice strúhanky, petržlenová vňať.   Postup: Mrkvu a pór nakrájame na kolieska. V hrnci rozohrejeme trochu oleja, pridáme mrkvu, rascu a opražíme. Zalejeme horúcou vodou a privedieme k varu....
1 | 2 | 3 >>