Recepty

Suroviny: fazuľa (cícer, bôb), šunka (klobása), krájané paradajky, bylinky (saturejka, majorán, oregano, petržlenová vňať), cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej.   Postup: Fazuľu (cícer, bôb) namočíme. Na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme. Šunku alebo klobásu...
Suroviny: 1 šálka suchého bôbu, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, korenie čubrica (saturejka), celozrnná múka, 1 vajce, strúhanka.   Postup: Bôb namočíme aspoň na 12 hodín, príp. aj na 24. Uvaríme domäkka bez soli. Scedíme, vylúpeme....
Suroviny: 3/4 šálky bôbu, 1 lyžica pasty tahini, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, rímska rasca, citrónová šťava, mletá červená paprika, mladá cibuľka.   Postup: Suchý bôb namočíme aspoň na 12 hodín do studenej vody. Potom uvaríme, bez soli, domäkka. Bôb...