
Recepty
Suroviny:
fazuľa (cícer, bôb),
šunka (klobása),
krájané paradajky,
bylinky (saturejka, majorán, oregano, petržlenová vňať),
cibuľa,
cesnak,
soľ,
mleté čierne korenie,
olivový olej.
Postup:
Fazuľu (cícer, bôb) namočíme. Na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme. Šunku alebo klobásu...
Suroviny:
zelená fazuľka,
cibuľa,
cesnak,
mrvka,
kaleráb,
zemiaky,
krájané paradajky,
soľ,
čierne korenie,
mletý koriander,
nové korenie,
bobkový list,
hladká múka,
olej,
citrónová šťava.
Postup:
Na oleji speníme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu a kaleráb (príp. petržlen,...
Suroviny:
cca 600 g králičieho mäsa (nožky, chrbát),
2 šálky fazule,
1 šálka jačmenných krúp,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 lyžička mletého ďumbiera,
1 lyžica mletej papriky,
2 cibule,
4 strúčiky cesnaku.
Postup:
Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň uvaríme obvyklým...
Suroviny:
400 g vykosteného králičieho mäsa,
1 cibuľa,
1 šálka fazule,
1 - 2 kaleráby,
4 paradajky,
2 strúčiky cesnaku,
soľ,
čierne korenie,
nové korenie,
tymian,
petržlenová vňať.
Postup:
Fazuľu vopred namočíme a uvaríme domäkka. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak, speníme...
Suroviny:
uvarená fazuľa,
cibuľa,
olivový olej,
citrónová šťava,
soľ,
mleté čierne korenie,
paradajky,
petržlenová vňať,
čierne olivy,
uvarené vajce.
Postup:
Cibuľu nakrájame najemno. Pridáme k fazuli. Z oleja, citrónovej šťavy, soli, čierneho korenia a nasekanej vňate pripravíme...
Suroviny:
500 g suchej fazule,
1 – 2 cibule,
3 strúčiky cesnaku,
1 veľká mäsitá paradajka,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
mletá červená paprika,
mäta.
Postup:
Fazuľu cez noc namočíme, uvaríme v malom množstve vody. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, sparenú, olúpanú...
Suroviny:
2 ks králičích chrbtov,
celé čierne korenie,
celé nové korenie,
1 cibuľa,
350 g zelenej fazuľky,
1 – 2 žlté papriky,
3 paradajky,
1/2 šálky bielej fazule,
250 g ryže,
olivový olej,
šafrán,
mletá paprika,
rozmarín,
2 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
petržlenová...
Suroviny:
1 šálka pohánky,
1 cibuľa,
2 - 3 strúčiky cesnaku,
olej,
1 - 2 lyžičky mexického korenia,
2 šálky uvarenej fazule,
1 červená paprika,
chilli korenie,
soľ.
Postup:
Pohánku povaríme 5 minút v dvojnásobnom množstve vody so soľou. Potom dáme do tepla (napr. pod deku) na 20...
Suroviny:
1 šálka suchej bielej fazule,
1 veľká cibuľa,
olivový olej,
1 lyžica paprikovej pasty,
chilly korenie,
soľ,
mleté čierne korenie,
slepačí vývar,
sušená mäta,
citrónová šťava.
Postup:
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň zlejeme. Cibuľu nakrájame, orestujeme na olivovom...
Suroviny:
250 g hladkej múky,
250 g uvarenej fazule,
100 g masla (masti),
1 lyžička soli,
100 ml mlieka,
štipka cukru,
30 g droždia,
2 - 3 lyžice kyslej smotany.
Postup:
Fazuľu zomelieme alebo popučíme vidličkou. Z vlažného mlieka, cukru, droždia a trošky múky pripravíme kvások....