Recepty

Suroviny: Cesto: 100 g celozrnnej múky, 50 g polohrubej múky, 100 g masla, 3 - 4 lyžice vody, štipka soli;   Plnka: 3 mrkvy, 1/2 zeleru, 1 malá cuketa, 1 cibuľa, 1 lyžica paprikovej pasty (1 paprika), rozmarín, tymián, olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, 1...
Suroviny: zelerové listy, 1 cibuľa, 1 - 2 mrkvy, 1 kocka droždia, olej, mletá paprika, čierne korenie, soľ, hrsť ryže.   Postup: Cibuľu a zelerové listy nasekáme najemno. Speníme na oleji, pridáme droždie, za stáleho miešania necháme rozpustiť. Keď začne opäť hustnúť, pridáme...
Suroviny: 1 tekvica, 2 mrkvy, 1/2 malého zeleru, olivový olej, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, zeleninový alebo slepačí vývar, krutóny, parmezán, šalvia.   Postup: Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu nasekáme najemno a orestujeme na oleji....
Suroviny: biela alebo čierna reďkev, cvikla, stonkový zeler, vlašské orechy, citrónová šťava, biely jogurt, soľ.   Postup: Reďkev a cviklu nastrúhame nahrubo. Zeler nakrájame na kúsky. Zeleninu dáme do misy, osolíme, pridáme citrónovú šťavu a jogurt....
Suroviny: 700 g kuracieho mäsa, 2 mrkvy, 1 zeler, 3 lyžice paradajkového pretlaku, cca 100 g bieleho jogurtu, tymian, soľ, mleté biele korenie, citrónová šťava, olej.   Postup: Kuracie mäso nakrájame na kocky. Mrkvu a zeler očistíme a...
Suroviny: 750 g vykosteného bravčového karé, 500 g mrkvy, 1 - 2 vňate zeleru, 1 cibuľa, 150 ml svetlého piva, 1/2 hlávky cesnaku, 1/2 lyžičky medu, 2 lyžice oleja, 1 kúsok škorice, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Mrkvu, cibuľu a...
Suroviny: mrkva, zeler, kaleráb, petržlen, cuketa, cibuľa, cesnak, 1 - 2 kocky droždia, olej, cca 3 lyžice strúhanky, petržlenová vňať.   Postup: Zeleninu nakrájame a dáme variť so soľou a lyžicou oleja domäkka. Hotovú rozmixujeme, podľa...
Suroviny: 1 kaleráb, kúsok zeleru, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľa, olej, mletá červená paprika, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 3 hrste ovsených vločiek, cca 2,5 dl mlieka, 2 vajíčka, petržlenová vňať, zelerová vňať, polohrubá múka podľa...
Suroviny: 4 porcie z králika (zadná časť), 1 - 2 mrkvy, 1  - 2 petržleny, 1/2 zeleru, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 150 g slaniny, 0,5 dl oleja, 1 dl vína, 1 dl vody, tymián, rozmarín, bobkový list, soľ, mleté čierne...
Suroviny: 1 balenie mrazenej koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2 vajíčka, 2 hrste ovsených vločiek, cca 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, polohrubá múka podľa potreby.   Postup: Zeleninu povaríme domäkka, scedíme. Vajička premiešame s mliekom, pridáme vločky a necháme...
1 | 2 >>